over

ró visagie

Op de middelbare school twijfelde ik tussen de opleiding Sociaal Pedagogisch Werker en Schoonheidsspecialist. Dit laatste werd het helaas niet omdat ik liever alleen het gedeelte met make-up wilde doen dus begon ik aan mijn studie SPW3.

Met dit diploma ben ik in de kinderopvang gaan werken, met 1 – 12 jarige. Eenmaal een paar jaar verder had ik de kans om aan de slag te gaan als Gastouder aan huis. Hiermee heb ik dan ook voor het eerst een eigen onderneming opgezet in 2013: Robijntje gastouder aan huis.

the

next

step

Visagie

In the mean time kwam ook een andere job op mijn pad, het Mri Centrum. Hier ben ik in 2014 begonnen als medisch secretaresse, wat uitgroeide tot een vast contract, een interne opleiding en ‘n diplomaatje erbij.

Ondanks deze twee leuke banen bleef make-up mij triggeren en ben ik in 2015 bij Micky Jooren begonnen aan de opleiding als Allround Make-up Artist die ik in dat jaar ook heb afgerond. En zo ontstond mijn 2e eigen bedrijf: Ró visagie. Na wat ervaring besefte ik dat ik the next step moest zetten en ruimte moest gaan maken voor mijn passie.

Fashions Fade

beauty Is Eternal

Yves Saint Laurent

my work

make-up artist

De diversiteit in mijn interesses komen ook echt terug op de werkvloer als Make-up Artist.

Elke keer ontmoet je nieuwe mensen, zie je nieuwe locaties en is geen een opdracht hetzelfde. Zo heb ik ondertussen klussen gedaan voor videoclips (o.a. Diggy Dex, Lost Frequenties), commercials (o.a. Nederlandse loterij, Dance4life), TV (o.a. RTL/VIDEOLAND, ESPN) maar denk ook aan livestreams, photoshoot’s ((zakelijke) portretten, editorial, gezinnen etc) en bruiloften.

In mijn visie werkt het team samen naar het eindresultaat. Een sfeer waarin je het beste bij elkaar naar boven haalt en elkaar support. Zo krijg je het mooiste resultaat ongeacht of de opdracht een zakelijk portret, editorial shoot of live opname is.

Binnen de lijnen van de opdracht kijk ik naar:

  • Welke look (make-up & haar) past het beste bij de opdracht
  •  Wat past het beste binnen deze look, bij het model
  • Waar liggen de highlights van het model

Want het uiteindelijke doel is om zowel te voldoen aan de klant zijn vraag als het gericht kijken naar hoe het model hierin het beste shined.

Funfacts

  • Mijn roots ligt voor 25% in Indonesië en 75% in Nederland. Toch kunnen mensen nooit inschatten wat mijn afkomst is omdat mijn uitstraling heel breed is.
  • Ik ontdek graag nieuwe plaatsen in de wereld en stap regelmatig het vliegtuig (of de auto) in. Italië en Griekenland zijn in Europa mijn favorite’s.
  • Dat ik van bloemen hou is terug te zien in meerdere tattoo’s op o.a. mijn arm en been.
  • In r&b muziek kan ik helemaal opgaan, de high hat is my guilty pleasure. En Chris Brown staat dan ook al jaren op nr1 in mijn spotify wrap.
  • Ik ben perfectionistisch, mascara aanbrengen kan ik uren over doen tot elk haartje perfect zit.
  • Tiramisu is een ‘traditie toetje’ in mijn familie. Mijn vader en ik maken deze met verjaardagen en gelegenheden. Ook is het een sport geworden om deze ergens anders te proeven (maar ik heb hem nog nergens lekkerder gehad dan in mijn vaders keuken!).